Holtense muziekvereniging

Het A- en B-orkest staan sinds september 2013 onder leiding van Michelle Wassing-Tennekes uit Hardenberg. 
Op 9 jarige leeftijd begon zij haar muzikale loopbaan bij dwarsfluitdocente Tersite Ayele in Lelystad aan de muziekschool en speelde bij de plaatselijke harmonie. Haar conservatorium studie heeft zij gevolgd in Zwolle bij Jorge Caryevschi, haar diploma nam zij in 2000 in ontvangst. Tevens heeft zij daar bij de docenten Gert Jansen en Tijmen Botma de studie directie Hafabra succesvol afgesloten. 
Tijdens haar studie en daarna is zij ook heel wat jaren actief geweest als docent bij muziekscholen, verenigingen en heeft zij intussen sinds 2003 een eigen lespraktijk aan huis. 
Ook heeft zij verschillende orkesten gedirigeerd: AMDG Kampen (B en C orkest), SDG Ommen (B orkest), Excelsior Hengelo (A orkest), Crescendo Gramsbergen (B orkest). De bezetting was heel wisselend: in Kampen was alleen jeugd, in Gramsbergen waren er meer beginnende volwassenen dan jeugdleden. 
Daarnaast heeft zij bij diverse orkesten ingevallen voor collegae. Haar ervaringen liggen dan dus bij zowel volwassenen als zeker ook bij de jeugd, en ook bij harmonie en fanfare orkesten. 
Met de verschillende orkesten heeft zij meegedaan aan concoursen en festivals, zo is zij met de AMDG jeugd twee maal Nationaal kampioen marswedstrijden geworden in 2003 en 2004, en heeft ze met SDG de beker meegenomen van een concours in Nieuwegein in 2003. Ook het IJsselfestival in Westenholte (AMDG) en de gemeentevlag in Hardenberg (Crescendo) stonden op het programma. 
“Tijdens en na mijn studie directie Hafabra heb ik voor verschillende orkesten gestaan, maar met de komst van onze tweede dochter besloot ik dat op een laag pitje te zetten, wel bleef ik actief met mijn eigen lespraktijk in Hardenberg. Maar het werken met een orkest is prachtig, dus ging ik toch weer op zoek…” zo zegt ze zelf. 
Per 1 oktober 2013 is zij weer actief als dirigent en wel hier in Holten bij HMV en dat bevalt haar goed. “We hebben ruim een jaar aan elkaar kunnen wennen om de vereniging zo goed mogelijk te kunnen presenteren in het jubileumjaar! Het is een fijne groep, en we doen er natuurlijk alles aan om dat ook te laten weten aan alle Holtenaren! Want het zou fantastisch zijn als we het orkest kunnen laten 
groeien…”