Holtense muziekvereniging

Wie wordt Maestro Holten 2018?

Daphne de Jong-Schipper en Hans Tutert mochten zich al een jaar lang Maestro Holten noemen. Ook dit jaar zijn er weer zes Holtenaren die op 14 juli, in een uitverkochte theaterzaal van het Kulturhus, de strijd aan gaan om Maestro van Holten te worden. Alle kandidaten kregen één repetitie met het orkest en hebben net als de vorige jaren na een korte masterclass van dirigente Michelle Wassing, het stokje letterlijk over genomen. En dat het niet zomaar een beetje met je armen zwaaien is, zullen de vorige kandidaten beamen. Je moet over heel wat capaciteiten én charisma beschikken om een orkest goed te leiden.
De nieuwbakken dirigenten zijn dit jaar: Sabrine Deijk (dochter van tenorsaxofoniste Eline Paalman), Kapper Mark Wander Drent, supermarktondernemer COOP Marloes Haanstra,  Technisch adviseur bij TAB Dick Schuppert (vader van sopraansaxofoniste Naomi), redacteur en columnist Laurens Jan Stam en tandarts Klaas van Aken. Een bont gezelschap dat de avond vast tot een succes zal brengen!
 
Hoe de kandidaten gaan dirigeren is aan de kandidaten zelf. Vorige jaren hebben we al een bierspatel, hardloopkleding, een geweldige zanger, galajurken, fitnessoefeningen met de muzikanten, bakkerskleding,  bijzondere shirts en omkooppraktijken voorbij zien komen. Tijdens het concert is er halverwege een afvalronde: met de stemming is een grote rol weggelegd voor het publiek waarbij er 3 maestro’s zullen afvallen. Drie finalisten mogen nogmaals hun dirigeer-talenten laten zien. Nieuw dit jaar is dat zij dan allen hetzelfde stuk zullen krijgen om te dirigeren, zonder bij elkaar te luisteren. Hierna zal de vakjury uiteindelijk een winnaar kiezen! Presentatie is weer in de vakkundige handen van Erik Rensen en vanuit de Greenroom Camilla Heeregrave. De aanvang is 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.

<< Terug